Wie is Naaiatelier Krul?

Hoi ik ben Ineke, woon in Nijmegen Lent en ik heb een naaiatelier waar ik naailes geef. Het is een ruimte vol inspiratie, door zelfmaakmode tijdschriften, stoffen, fournituren en voorbeelden. Hier geef ik naailes voor alle niveaus. En voor elke maat en leeftijd (ook tieners).

Als tiener ben ik zelf begonnen op een oude Brother naaimachine die ik erfde van mijn tante. Mijn eerste projecten waren niet perfect, maar droeg ik met trots! En dit smaakte naar meer.

Veel zelf leren, 2x een basiscursus EN een costumière opleiding later, naai ik bijna al mijn kleren zelf. Ook heb ik een aantal jaren babykleertjes genaaid en verkocht. De babykleertjes die ik voor mijn eigen baby naaide, vielen bij anderen zo in de smaak dat ik sinds 2016 Naaiatelier Krul ben begonnen.

Ik gaf al jaren les aan bekenden en daarna structureel doordat ik een eigen bedrijf begon. Een paar jaar geleden ben ik echt overgestapt van kleertjes naaien en verkopen naar volledig lesgeven. Ik heb ruim 70 tevreden klanten korte en langere tijd lesgegeven.

Ik vind het belangrijk om duurzaam te werken, zoals het hergebruiken van stoffen, (oude)kleding in iets nieuws te veranderen of het zoeken naar mooie biologische stoffen. Ik gebruik bijna al mijn restjes of geef kleine lapjes weg. Bijvoorbeeld aan een school, zodat ze er mee kunnen knutselen. Onbruikbare reststof gaat in de kledingcontainer voor verdere verwerking in textielindustrie.

Als ik op vakantie ben maak ik kleine dingen, zoals een mini-borduurwerkje of een ander project. Dat soort werkjes zie je ook voorbij komen op mijn instagram @naaiatelierkrul.

Kleding repareren vind ik ook belangrijk, zodat je langer met je kleding kan doen. Of een persoonlijk tintje geven aan je kleding, door versiering (bijvoorbeeld een strijkplaatje) of sierstiksel op je kledingstuk te naaien.

Ik hoop je te ontmoeten en mijn enthousiasme over te dragen, voor het zelf maken van je kleding. Iedereen kan leren naaien, van het zelf aanzetten van een knoop, tot het maken van een outfit!

Groeten,

Ineke ~Krul~

PS. Ik doe geen reparaties, in de naailes kan je zelf leren repareren.