Naailes in Nijmegen Lent

Naailes bij Naaiatelier Krul

Het nieuwe jaar begint, jij maakt het zelf!

Juf Ineke is een ervaren naaister met veel geduld en aanstekelijk enthousiasme. Geen vraag te gek of ingewikkeld, we komen er samen uit. Maak gebruik van de les naaimachine, lockmachine of leer naaien op je eigen machine.

Ben je beginner?

In de proefles naai je op de lesmachine of jouw eigen machine een zakje. Hierbij leer je de rechte steek en een zoom afwerking. Heb je de smaak te pakken? Dan bespreken we je (beginners)patroon en welke stof en fournituren je koopt. Je doet veel inspiratie op in het atelier en er zijn vele patronen om uit te kiezen! Maar misschien heb je al een idee? Neem maar mee naar de les. Ik help je kiezen, zodat je iets maakt wat past bij jouw niveau en leerstijl.

Upcyclen of een bestaand kledingstuk aanpassen of repareren zijn ook leuke projecten voor een beginner. Je hebt snel resultaat, omdat het gros van het naaiwerk al gedaan is.

Heb je de basis jaren geleden geleerd en blaas je nu het stof van je naaimachine? Wees welkom om je geheugen op te frissen en moderne fournituren en naai trucjes te leren kennen. Of eindelijk dat kledingstuk af te maken waar je ooit aan begonnen was.

Ben je gevorderde?

Ken je de basis al en wil je verder met naaien en kleding maken? Dan ben je hier ook aan het goede adres. Je kunt een moeilijker patroon kiezen of met een project komen waarin je bent vastgelopen. Je leert couture technieken; zoals een mooie zak maken, netjes een rits inzetten of een knopenpat in een blouse maken. In de proefles kan ik zien wat je niveau is en bespreken we wat je wilt maken of aan verder wilt werken. Ook voor jou geldt dat je op de lesmachine kan naaien of jouw eigen machine kunt meenemen.

Veel gestelde vraag; hoe maak ik het patroon echt goed passend op mijn lichaam? Ik help je het patroon te lezen en aan te passen aan jouw maat. Want kleding is er voor jou, jij hoeft niet in een kledingstuk te passen.

Meer informatie over prijzen en de lessen

De lessen worden aan 1 of 2 personen tegelijk gegeven en ik heb veel persoonlijke aandacht voor jou. We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en je komt alleen naar les als je gezond bent. Je kan kiezen om elke week of om de week naailes te volgen. Iedereen werkt aan zijn/haar eigen project.

Een les duurt 1,5 uur, incl klaarzetten en opruimen. Lees hier de Algemene voorwaarden voor naailes bij Naaiatelier Krul 2022.

Prijzen per persoon:

Proefles €17,50, vervolgles €27,50

Eenmalige lockmachine les of kleine reeks (2 a 3 lessen) €27,50 per les.

Betalen gaat via een Tikkie (online betaallink) na afloop van de les. Je mag gebruikmaken van alle naaibenodigdheden die het atelier heeft. Je koopt wel zelf je stof en fournituren (passend garen/elastiek etc).

Vraag een proefles aan via het contactformulier op de contactpagina. Of mail naar ineke[at]naaiatelierkrul.nl

Lestijden:

Tijdens (basis-)school weken

Maandagochtend les van 9:30 tot 11:00

Maandagmiddag les van 15:00 tot 16:30

Dinsdagochtend les van 9:30 tot 11:00

Woensdagochtend les van 9:30 tot 11:00

Donderdagochtend les van 9:30 tot 11:00

Donderdagmiddag les van 15:00 tot 16:30

Geen les tijdens de carnavals(school)vakantie.

Heb je zin om aan de slag te gaan? Neem dan contact op voor een proefles! 🙂

Meer inspiratie? Kijk op mijn Instagram: NaaiatelierKrul. Voor foto’s van gemaakte kledingstukken en naaitips in mijn stories/verhaal.

Ik voel me bij Ineke altijd erg welkom. Het is er gezellig en ik leer er veel. Ineke verzint voor elk probleem wel een oplossing.

Ik leer dingen maken van tentstof, die ik gebruik bij het wildkamperen/bushcraft. Zoals een stoel van een stuk tarp doek.

Ik had nog nooit een naaimachine aangeraakt toen ik begon met naailes. Ineke heeft me in een aantal weken veel kunnen leren. Ik heb vertrouwen gekregen om nu zelf aan de slag te gaan.
Ook vond ik het fijn dat ze me tips gaf over de naaimachine, welke stoffen en welke accessoires ik aan moest schaffen, zonder dat ze me iets opdrong. Ineke is prettig in het contact en legt rustig uit welke stappen je moet zetten.

We schrijven alles wat ik leer in een schriftje tijdens de les. Zo zie ik ook wat voor huiswerk ik thuis kan doen, als ik daar aan toe kom. En weten we de volgende keer waar ik gebleven was in mijn project.