Naailes in Nijmegen Lent

Naailes bij Naaiatelier Krul (Update 27-5-2021)

Juf Ineke is een ervaren naaister met veel geduld en aanstekelijk enthousiasme. Geen vraag te gek of ingewikkeld, we komen er samen uit. Maak gebruik van de les naaimachine, lockmachine of leer naaien op je eigen machine.

Ben je beginner?

Dan oefenen we in de proefles de basis, een proefzakje, en bespreken we je project. Zoals; welke soort stof heb ik nodig en hoeveel. Oefeningen doen, zoals een knoop aannaaien of een knoopsgat maken met de naaimachine. Patroon kiezen (vele zelfmaakmodetijdschriften met patronen om uit te kiezen!) Maten opnemen, om te ontdekken welke maat je gaat maken.

Ben je gevorderde?

Weet je al hoe je moet naaien, maar loop je vast in je project? Dan ben je ook hier aan het goede adres. Denk aan het inzetten van een rits, passend maken van een te los kledingstuk. Ontcijferen van het stappenplan van het zelfmaakmodetijdschrift of patronenboek. Aanpassen van een bestaand patroon. Je werkt lekker door en ik help je waar je dat nodig hebt.

Meer informatie over prijzen en de lessen

De lessen worden aan 1 of 2 personen tegelijk gegeven. Veel persoonlijke aandacht. We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand en je komt alleen naar les als je gezond bent. We dragen een mondkapje vanaf binnenkomst.

Een les duurt 1,5 uur, incl klaarzetten en opruimen. Lees hier de Algemene Voorwaarden Naailessen Naaiatelier Krul.

Prijzen per persoon:

Proefles €16,50, vervolgles €24,50

Betalen gaat via een Tikkie (online betaallink) na afloop van de les. Je mag gebruikmaken van alle naaibenodigdheden die het atelier heeft. Je koopt wel zelf je stof en fournituren (passend garen/elastiek etc).

Vraag een proefles aan via het contactformulier op de contactpagina. Of mail naar ineke[at]naaiatelierkrul.nl

Lestijden:

Tijdens (basis-)school weken

Maandagochtend les van 9:30 tot 11:00
Maandagmiddag les van 15:00 tot 16:30
Maandagavond les van 20:00 tot 21:30
Dinsdagochtend les van 9:30 tot 11:00
Woensdagochtend les van 9:30 tot 11:00
Donderdagochtend les van 9:30 tot 11:00
Donderdagmiddag les van 15:00 tot 16:30
Donderdagavond les van 20:00 tot 21:30
Vrijdagochtend les van 9:30 tot 11:00

GEEN les: in week 29 en 33 ivm vakantie. Andere zomervakantie weken beperkt les, op maandag en donderdag.

Kom je op een proefles? 🙂

Meer inspiratie? Kijk op mijn Instagram: NaaiatelierKrul. Voor foto’s van gemaakte kledingstukken en naaitips in mijn stories/verhaal.

Ik voel me bij Ineke altijd erg welkom. Het is er gezellig en ik leer er veel. Ineke verzint voor elk probleem wel een oplossing.

Ik leer dingen maken van tentstof, die ik gebruik bij het wildkamperen/bushcraft. Zoals een stoel van een stuk tarp doek.

Ik had nog nooit een naaimachine aangeraakt toen ik begon met naailes. Ineke heeft me in een aantal weken veel kunnen leren. Ik heb vertrouwen gekregen om nu zelf aan de slag te gaan.
Ook vond ik het fijn dat ze me tips gaf over de naaimachine, welke stoffen en welke accessoires ik aan moest schaffen, zonder dat ze me iets opdrong. Ineke is prettig in het contact en legt rustig uit welke stappen je moet zetten.

We schrijven alles wat ik leer in een schriftje tijdens de les. Zo zie ik ook wat voor huiswerk ik thuis kan doen, als ik daar aan toe kom. En weten we de volgende keer waar ik gebleven was in mijn project.